Activitats diverses per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

CNL de Tarragona

Activitats complementàries

El 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia i el CNL de Tarragona organitza activitats per als alumnes, participants del VxL i la població

Dia Mundial Poesia

El Dia Mundial de la Poesia se celebra cada any amb l’objectiu d’acostar aquest gènere literari a la població. A Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) coordina les nombroses activitats que organitzen biblioteques, escoles, etc. El CPNL també s’hi adhereix, amb activitats dirigides als alumnes dels cursos, participants del VxL i població en general.

Enguany, al CNL de Tarragona s’ha participat en quatre recitals de poesia. El 18 de març es van llegir poemes diversos a la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell, triats pels mateixos alumnes i llegits en les seves llengües. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va llegir el poema "Tant si baixes la vista vers la immunda", de Francesc Vicenç García, el Rector de Vallfogona, en català, que era el poema triat enguany per la ILC.

Per altra banda, el recital de poemes de Calafell es va fer el 20 de març a Cal Bolavà, conjuntament amb els alumnes del CFA de Calafell. L'acte va consistir en la lectura de poemes diversos, organitzats en dos blocs: el primer bloc va ser la lectura del poema "Tant si baixes la vista vers la immunda" en diverses llengües (filipí, castellà, català, francès, àrab...). Posteriorment, altres alumnes van llegir poemes escollits per ells mateixos, en les seves llengües. I a Salou, els alumnes van llegir poemes a la mateixa aula.

A Tarragona, quatre participants del VxL i alumnes de català van llegir el poema del Rector en les seves llengües al Vermut Literari que va organitzar la Biblioteca Pública de Tarragona el dia 21 de març, i on van participar moltes altres entitats i autoritats.

Finalment, aprofitant l’avinentesa el CPNL va difondre la llista de cançons en català al compte de Spotify. La llista Poemes musicats compta amb més d'un centenar de temes que posen música a poemes en català, en una selecció acurada que va des de l'edat mitjana fins als nostres dies.

Calafell

El Vendrell

Tarragona

Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?