Taller de sensibilització per a monitors d'estudi assistit a Mollet del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Ús professional

Al llarg d'aquest mes de març, a Mollet del Vallès, s'han fet dues sessions del taller de sensibilització per a monitors d’estudi assistit per reflexionar sobre les actituds lingüístiques relacionades amb l'ús del català i conscienciar de la importància d’incorporar el català en l'àmbit professional.

Aquestes sessions han tingut una durada de tres hores i s’han distribuït en dues trobades: en la primera s’ha presentat el taller i s’ha demanat als monitors de fer una observació durant dues setmanes sobre els propis hàbits lingüístics en les pràctiques a les escoles de Mollet; en la segona trobada s’han comentat els resultats, s’han reforçat actituds positives, s’han reconduït prejudicis i se n'han extret les conclusions.

Els estudis de sociolingüística revelen que una de les variables més importants a l'hora d'usar una llengua és tenir una actitud positiva.

Aquestes sessions, organitzades pel Consorci per a la Normalització Lingüística, van adreçades a diferents col·lectius que tenen contacte amb infants i joves en aquest cas, i que, per tant, han de fer ús de la llengua catalana.

Aquestes trobades promouen l'autoreflexió i proporcionen eines i recursos per a una bona atenció als usuaris. Cal entendre que és important respectar la tria de la llengua i usar en primera instància el català com a mostra de disponibilitat lingüística, ja que en l'entorn educatiu, la tasca del personal no docent a l'hora de fer servir la llengua catalana és un reforç i una extensió de la feina dels mestres.

En aquestes sessions hi han participat 19 persones que, partir d'ara, podran incorporar a la seva feina les reflexions i els coneixements  adquirits.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla educatiu d’entorn de Mollet i en les sessions de sensibilització que s’organitzen des del CPNL.

Vols compartir aquesta notícia?