Els mossos d'esquadra ens visiten

CNL Roses

CPNL

Aquest mes de març del 2023 ens han visitat els Mossos d'Esquadra a la classe de català de l'Elemental 3 del Servei Local de Català d'Esplugues de Llobregat, que té lloc a l'Escola Oficial d'Idiomes de la mateixa localitat

Toñi Moreno, caporala dels Mossos a la Comissaria de Policia d'Esplugues, va ser-ne la protagonista. La xerrada va durar dues hores de classe, a causa de l'interès suscitat. La caporala va organitzar la xerrada en tres parts: una primera, per parlar de l'organigrama dels Mossos (distribució territorial, funcions, càrrecs, etcètera), una segona part, la més llarga i rellevant, sobre la violència de gènere i, finalment, una tercera part en què els alumnes van poder preguntar sobre temes d'interès del grup o personals, com ara la promoció de la dona dintre dels mossos, com cal fer les denúncies, límits de competències dels mossos respecte a altres cossos de policia, el funcionament de les trucades del 012, l'origen dels mossos, i un llarg etcètera.

Tothom va quedar molt satisfet de la sessió informativa. L'interès de la conversa no va decaure durant les dues hores gràcies al do de paraula i l'habilitat de la caporala, que ens va saber informar de manera amena i instructiva de les diverses funcions i tasques que duen a terme els mossos i que la majoria de la població civil desconeix del tot o en part.

Com a portaveu dels mossos, també ens va agrair la nostra acollida i el nostre interès, perquè per al col·lectiu de persones que conformen els Mossos d'Esquadra, aquestes sessions són molt útils per donar a conèixer i mostrar clarament que la policia catalana duu a terme multitud de tasques en què defensen i protegeixen els drets de la ciutadania.

Vols compartir aquesta notícia?