L'Oficina de Català de Blanes participa en la 59a edició dels premis Recvll

CNL de Girona

Activitats complementàries

Alumnes dels cursos de català posen veu a les obres guanyadores de l'edició d'enguany

El diumenge 12 de març, a les 12 h del migdia, alumnes de català de diferents nivells van llegir fragments de les obres guanyadores

El Teatre de Blanes va tornar a ser l'escenari del lliurament dels Premis Recvll el segon diumenge de març, com és tradició des de fa 59 anys.

Aquest certamen literari, promugut a Blanes, és un referent a tot Catalunya. Iniciat l'any 1964 en la dictadura franquista, ha sobreviscut ininterrompudament fins avui i ha servit per descobrir nous valors de la literatura catalana que s'han consolidat amb el temps. Per citar-ne només uns quants: Montserrat Roig, Carme Riera, Jaume Cabré, Sílvia Soler, Ramon Madaula, Vicenç Villatoro i M. Mercè Roca, que és la presidenta de l'edició d'enguany.

L'Oficina de Català de Blanes ha participat enguany en aquest acte lúdic i cultural posant veu a fragments de les obres guanyadores de les diferents categories: poesia, periodisme, narrativa, retrat literari i teatre, la qual cosa ha estat un honor pel reconeixement que suposa als aprenents de català.

Com va assenyalar la directora de la Institució de les Lletres Catalanes Izaskun Arretxe en el seu parlament, la participació dels alumnes de català en un guardó de tant de prestigi en el país és tota una declaració d’intencions de la institució Premis Recvll, que sempre s’ha distingit per fomentar la cultura catalana i la difusió de la llengua. “El dia que algun d’aquests alumnes figurin entre els premiats s’haurà tancat el cercle”, va afirmar la directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Els escriptors guanyadors d'enguany han estat: Núria Martí i  Constans (premi de narració Joaquim Ruyra, Josep Masats i Safont (premi poesia Benet Ribas), Laura Masmiquel i Martí (premi de teatre Josep Ametller), Gemma Busquets i Ros (premi retrat literari Cornèlia-Abril) i Jaume Planas i Perxachs (premi periodisme Salvador Reynaldos), i el jurat, presidit per l'escriptora gironina Maria Mercè Roca, ha estat format per Eloi Falguera, Josep Maria Fonalleras, Jordi Llavina, Mònica Rabassa, Carles Rabassa, Francesc Robert i Salvador Roca. El jurat del premi a la millor cançó en llengua catalana ha estat encapçalat pel músic i compositor blanenc Josep Maria Guinart i l’han completat Josep Lluís Vidal i Jaume Planas.

Vegeu fotografies dels alumnes lectors:

Vols compartir aquesta notícia?