Els alumnes del Bàsic 2 celebren el Dia Mundial de la poesia i el final del trimestre llegint poemes, cantant i ballant

CNL del Vallès Oriental

Activitats complementàries, Cursos de català, Cursos de català

Els alumnes del Bàsic 2 van fer una petita festa per cloure el trimestre. Aprofitant la proximitat del Dia Mundial de la Poesia i el fet que enguany se celebra l’Any Josep Vallverdú, van llegir poemes d’aquest autor extrets del llibre Bestiolari. També van compartir-hi cançons i  menjars típics dels seus països d’origen.

Els alumnes del Bàsic 2 van acomiadar el trimestre descobrint qui era Josep Vallverdú i llegint algunes de les poesies del llibre Bestiolari, un llibre de poesia infantil on els animals són els protagonistes. Cada alumne va triar un animal i va llegir la poesia que hi corresponia. Aquests breus poemes infantils, a més de fer-los riure, també els van fer descobrir vocabulari i recordar algunes paraules treballades durant el curs. Àguila, Ànec, Balena, Cabra, cocodril, conill, formiga, gallina, gat… Van ser alguns dels poemes que es van llegir en veu alta.

Després de llegir, va arribar el moment del comiat festiu. Damunt la taula de la classe es van desplegar tots tipus de menjars: empanadas colombianas, "tortitas" de Veneçuela, sala picant del Perú amb patates, sopa paraguaiana (una sopa “sòlida” a base de farina de blat de moro, ceba i ou) entre d’altres pastissos i dolços.

Els alumnes també vam compatir música i van cantar temes com Colombia, tierra querida, Tierra Venezolana i una cançó en guaraní sobre la guerra de la triple aliança o guerra del Paraguai (conflicte entre la coalició Brasil, Uruguai i Argentina que es van unir contra el Paraguai entre 1864 i 1870). Alguns alumnes es van animar a ballar “el Mapalé” i la “salsa choke”, balls típics caribenys, i també es van ballar sevillanes. El toc “català” el va poder posar la professora amb la jota del ball de gitanes del Vallès i l’havanera més nostrada: El meu avi

sopa paraguaiana

taula parada      Bestiolari

Vols compartir aquesta notícia?