Alumnes, voluntaris i aprenents participen en la celebració del Dia Mundial de la Poesia a Vilafranca

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Activitats complementàries

El poema "Tant si baixes la vista vers la immunda", de Francesc Vicent Garcia (Rector de Vallfogona), escollit per la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar el DMP, es va llegir en 9 llengües diferents

Un any més, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès va organitzar un acte poètic per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. Participants del Voluntariat per la llengua i alumnes del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès van participar en l'acte llegint el poema escollit en diverses llengües.

9 llengües

La celebració, que es va fer el mateix 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, al pati de la Capella de Sant Joan, va tenir dues parts. A la primera, participants del Voluntariat per la llengua i alumnes dels cursos del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès van llegir el poema "Tant si baixes la vista vers la immunda", de Francesc Vicent Garcia (Rector de Vallfogona), que la Institució de les Lletres Catalanes va escollir per celebrar el Dia.

El poema es va llegir en català, castellà, àrab, italià, romanès, portuguès, urdú, francès i ucraïnès.  A continuació, va tenir lloc l'actuació de les glosadores Berta Llos, Esther Santos i Laia Pedrol que van oferir una mostra de glosa improvisada de versos rimats sobre una melodia.

La riquesa de la poesia

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada, a Catalunya se celebra una gran festa de la paraula i les lletres. La Institució de les Lletres Catalanes fa la tria d'un autor de qui es llegeix un poema que es tradueix a nombroses llengües, mostrant així la riquesa mundial de la poesia.

Vols compartir aquesta notícia?