Més entitats que mai col·laboren en el Voluntariat per la llengua a Esparreguera

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

En aquests moments 7 entitats de la vila s'han adherit al Voluntariat per la llengua per a fer créixer l'ús social del català a Esparreguera

El programa del Voluntariat per la llengua (VxL) té tradicionalment molt bona acollida a Esparreguera. El nombre de parelles lingüístiques que hi participen és molt elevat i també ho és el d'establiments comercials adherits (uns 160 en aquests moments).

Hi ha, però, una branca important del VxL que ha tingut darrerament un impuls notable a la Esparreguera: la de les entitats i associacions que se sumen al Voluntariat per la llengua per tal de difondre'l entre els seus socis i sòcies.

Les entitats actives en aquest moment dins del VxL són l'Agrupació Fotogràfica d'Esparreguera, l'Associació per a la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu Entorn, l'Associació Petjades de Colors, la Biblioteca Municipal L'Ateneu, Càritas Parroquial Esparreguera, els Castellers d'Esparreguera i la Fundació Privada La Passió d'Esparreguera.

A més de la difusió esmentada, algunes d'aquestes entitats ofereixen les seves instal·lacions com a lloc de trobada de les parelles lingüístiques; d'altres admeten pràctiques lingüístiques dels alumnes dels cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística, i algunes ofereixen avantatges per als participants del VxL.

Parelles, establiments i entitats formen part d'un teixit que té un gran potencial per a fer créixer l'ús social del català a la vila i oferir espais actius per a la pràctica de la llengua per a tothom que vulgui millorar el seu nivell de coneixements.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?