Celebrem el Dia Mundial de la Poesia a la plaça de Sant Pere de Berga i a l'aula dels serveis de català

CNL Montserrat

Activitats complementàries

Enguany hem llegit el poema del Rector de Vallfogona a dins i a fora de les classes

L'any 1999 la UNESCO va declarar el dia 21 de març com a Dia Mundial de la Poesia i, per celebrar-ho, l'alumnat dels serveis de la comarca del Berguedà va participar a la lectura de poemes a les diferents classes i a l'acte organitzat per Òmnium Cultural del Berguedà i l'Ajuntament de Berga.

Vam llegir la poesia preparada per a aquest any, Tant si baixes la vista vers la immunda, de Francesc Vicent Garcia, més conegut com el Rector de Vallfogona, traduïda a les llengües que els alumnes i participants a l'acte llegien. Entre els tres cursos de nivell bàsic, durant la setmana prèvia, la vam llegir en totes aquestes llengües: català, castellà, anglès, amazic, àrab, urdú, francès, italià, romanès, ucraïnès, wòlof i rus. El vespre del dia 21, a les 19 hores, a la plaça de Sant Pere, es van tornar a llegir els poemes de totes aquestes llengües més les que van aportar les altres entitats i una de nova, l'ewe, traduïda per un aprenent del Voluntariat per la llengua.

Els dos actes van ser interessants, ja que es van poder escoltar les diferents melodies d'algunes de les llengües que tenim a la comarca.

Vols compartir aquesta notícia?