Dia Mundial de la Poesia als clubs de lectura fàcil i als cursos de català de Badalona

CNL de Badalona i Sant Adrià

Activitats complementàries

Els clubs de lectura fàcil "En català, llegim i parlem" de Badalona es van reunir el 21 de març a l'Espai Betúlia per commemorar el Dia Mundial de la Poesia.

Les lectores dels grups de lectura de les biblioteques Can Casacuberta, Xavier Soto-Llefià, Sant Roc, Pomar i Lloreda i les del CRAD havien escollit poemes de Joana Raspall i Jacint Verdaguer, i els havien assajat amb l'ajuda de la conductora de cada grup en les seves trobades habituals.

Era el primer cop que parlaven en públic, però tot i els nervis del primer moment, un cop a l'escenari tot va anar com una seda. Algunes van recitar un poema de forma individual i d'altres el van recitar en grup, i totes van rebre els aplaudiments del públic.

Al final de l'acte vam gaudir de la projecció d'alguns poemes cantats musicats per Toni Xuclà de poetes com Vicent Andrés Estellés, Francesc Pujols i Morgades, Joana Raspall, Pere Quart i Miquel Martí i Pol.

D'altra banda, enguany, per celebrar el Dia Mundial de la Poesia a les aules, els alumnes dels cursos Intermedi i Suficiència han realitzat una activitat a partir d'un poema de Josep Vallverdú, Si no tinguéssim miralls, aprofitant que se celebra l'Any Josep Vallverdú, escriptor prolífic que ben aviat complirà 100 anys.

Els alumnes, en grups, han creat un poema a partir del títol esmentat, n'han comentat les diferents versions i les han comparades amb la de l'autor, Josep Vallverdú. Finalment, n'han fet una lectura en veu alta davant dels companys.

Vols compartir aquesta notícia?