Dia Mundial de la Poesia a Tremp

CNL de Lleida

Activitats complementàries

La biblioteca pública Maria Barbal de Tremp i el Servei Comarcal de Català del Pallars Jussà van organitzar un acte per commemorar el Dia Mundial de la Poesia

Enguany s’ha tornat a organitzar amb la Biblioteca Pública Maria Barbal la commemoració del Dia Mundial de la Poesia al Pallars Jussà. En aquesta edició s’ha realitzat la lectura del poema escollit per la Institució de les Lletres Catalanes, "Tant si baixes la vista vers la immunda", de Francesc Vicent Garcia, conegut com a Rector de Vallfogona. Se n’han pogut sentir cinc versions diferents: la versió en àrab, en portuguès, en castellà, en aranès i, finalment, en català.

L’acte ha continuat amb un breu concert en honor a la participació de la poetessa, pedagoga i folklorista Palmira Jaquetti en l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, de la qual se’n celebra el centenari. Jaquetti va formar part de les missions que van recollir cants i cançons al Pallars, a l’Aran o a l’Alt Urgell. Una alumna de cant i guitarra de l’Escola Municipal de Música de Tremp ha ofert dues de les cançons recollides per l’autora a la Conca de Tremp en les missions dels anys 1926 i 1927.

Finalment, per cloure l’acte, s’ha pogut gaudir d’una peça de dansa contemporània que ha donat el tret de sortida al festival Tribulossi, un nou festival poètic de les arts que es portarà a terme a Tremp de l’1 al 4 de juny. L’espectacle Que et fessis vella tu, de la companyia La Fonte, és una creació artística que parteix de l’obra del poeta Gabriel Ferrater.

Vols compartir aquesta notícia?