Alumnes dels cursos de Bàsic 3 han fet pràctiques lingüístiques als comerços de proximitat de Sant Vicenç dels Horts

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús

Alumnat dels dos grups de Bàsic 3 han efectuat 75 pràctiques lingüístiques a 10 comerços col·laboradors del Voluntariat per la llengua

Vint-i-cinc alumnes dels cursos de nivell Bàsic 3 han participat del 10 al 17 de març en pràctiques lingüístiques a establiments comercials de Sant Vicenç dels Horts adherits al Voluntariat per la llengua (VxL), organitzades pel Servei Local de Català (SLC), del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Aquestes pràctiques lingüístiques tenen com a objectiu complementar i reforçar l'ús oral de la llengua, promoure l'extensió de l'ús del català i difondre la xarxa de comerços col·laboradors del VxL.

Els alumnes han visitat tres dels establiments inclosos a la llista proporcionada pel Servei de Català i han mantingut una breu conversa en català amb la persona que els ha atès.

Tot l'alumnat ha valorat molt positivament l'experiència. Tot i la vergonya que han tingut a l'hora d'iniciar la conversa amb el botiguer o la botiguera i de la dificultat de mantenir-la en més d'una ocasió, aquesta pràctica oral en un espai real els ha aportat més confiança en si mateixos per parlar en català, gràcies a l'ajuda i l'amabilitat que han rebut dels comerciants.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?