Aprenents del programa Voluntariat per la llengua llegeixen un poema del Rector de Vallfogona

CNL de Girona

Activitats complementàries

L'Auditori Irla de Girona va ser l'escenari de l'acte de commemoració del Dia Mundial de la Poesia. Els lectors van llegir Tant si baixes la vista vers la immunda de Francesc Vicent Garcia, conegut com el Rector de Vallfogona, el poeta escollit per la Institució de les Lletres Catalanes, l'any que es commemora l'aniversari de la seva mort.

L'acte va començar amb la intervenció del director dels Serveis Territorials de Cultura de Girona, Josep Calataiud, que va destacar la figura del Rector de Vallfogona i el paper de la poesia en la nostra societat. A més, va remarcar la tasca integradora que es fa a través de la llengua i la cultura. A l'acte hi han assistit autoritats locals, del Departament de Cultura, així com de diverses entitats.

Un any més, l'acte va comptar amb la col·laboració de l'Aula d'Escriptura i alguns dels seus alumnes van encetar les lectures amb poemes de creació pròpia. A continuació, aprenents del Voluntariat per la llengua i alguns convidats van llegir el poema en més d'una dotzena de llengües, entre les quals: francès, italià, ucraïnès, rus, romanès, alemany, xinès, àrab, esperanto i castellà. També hi van intervenir dos aprenents que participen en la modalitat virtual del VxL a través de vídeo.

Les lectures de la poesia es van anar intercalant amb música, interpretada per professors de l'Aula de Música Antiga de Girona.

Vols compartir aquesta notícia?