Vic celebra el Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pilarín Bayés

CNL d'Osona

Activitats complementàries

Un centenar de persones participen en la celebració del Dia Mundial de la Poesia organitzada pels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En el marc de la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic, a la Sala U d’Octubre, va tenir lloc, dimarts 21 de març, l’acte de celebració del Dia Mundial de la Poesia.

El poema triat enguany era de Vicent Garcia, el Rector de Vallfogona, amb motiu de la commemoració del quatricentenari de la seva mort. Xevi Pujol, escriptor i poeta de la comarca d’Osona, va fer un apunt sobre l’autor i va ser l’encarregat de llegir la versió del poema triat en català.

Posteriorment, quatre alumnes del Servei Local de Català de Vic van llegir el poema en la seva llengua inicial. Els protagonistes van ser Juan José Rubio (Colòmbia), que va llegir el poema en castellà; Lesya Izyumenko (Ucraïna), que el va llegir en ucraïnès; Geeta (Índia-Panjab), que el va llegir en panjabi, i  Rachida Ouazzani (Marroc), que el va llegir en àrab.

DMP 23 Lectors del SLC de Vic

Les commemoracions de dos poetes més d’Osona van completar l’acte. Per una banda, Miquel Martí i Pol, en els 20 anys de la seva mort, del qual Montse Caralt, directora de la Fundació Miquel Martí i Pol, va fer un apunt biogràfic i d’obra. I de l’altra, Montse Dodas, en el seixantè aniversari de naixement, de la qual la mateixa Montse Caralt va fer una breu explicació de la seva obra. Seguidament, alumnes de batxillerat, participants del Certamen de Lectura en Veu Alta, van llegir poemes dels dos autors.

Coloma Bertran, violinista i compositora, va amenitzar l’acte entre lectures.

Vols compartir aquesta notícia?