Oferim una sessió sobre llenguatge inclusiu i no sexista a Badalona oberta a tothom

CNL de Badalona i Sant Adrià

Servei d'Assessorament Lingüístic

El dijous 16 de març, el CNL de Badalona i Sant Adrià va oferir un taller sobre llenguatge inclusiu i no sexista obert a la ciutadania.

En el marc del 8-M, Dia Internacional de les Dones, l'Ajuntament de Badalona ha organitzat un seguit d'activitats feministes a la ciutat per a tot el mes. Entre elles, una sessió de llenguatge inclusiu i no sexista impartida per les tècniques de normalització lingüística Agnès Fourcade i Marta Rosa al Centre Cívic La Salut.

L'activitat, de dues hores de durada, va consistir en una part de teoria i reflexió, seguida d'una part pràctica. La teoria es basa en el document "Guia d'usos no sexistes de la llengua" publicada per la Direcció General de Política Lingüística el 2011.

L'objectiu del taller era el d'oferir estratègies i recursos per reflectir el canvi social vers les dones en la llengua, seguint uns criteris lingüístics que permetin fer més visibles les dones alhora que es vetlla per l'adequació i correcció lingüística.

Hi va assistir una quinzena de persones, que van mostrar-se interessades i atentes, i que van aplicar els continguts presentats a la part teòrica en els exercicis proposats al final de la sessió. També hi va haver debat i aportacions personals molt interessants.

Vols compartir aquesta notícia?