El CNL celebra el centenari de Josep Vallverdú

CNL de Lleida

Cursos de català, Activitats complementàries

Els alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Lleida converteixen les classes en un gimcana al voltant de l’escriptor

Abans d’ahir a la tarda, el CNL de Lleida va aprofitar el context literari que emmarca la ciutat la segona quinzena de maig per celebrar una gimcana a l’entorn de la figura del centenari escriptor lleidatà, Josep Vallverdú. D’aquesta manera, una trentena d’alumnes dels primers nivells de català van substituir les explicacions i els exercicis estrictament idiomàtics per aventurar-se a la recerca de deu preguntes que penjaven de sengles edificis emblemàtics o històrics del Barri Antic de Lleida, que és on s’emplaça el Centre lingüístic, com ara l’IEI, la Biblioteca Pública, el Forn M. Serra o la llibreria La Sabateria.

Un cop localitzada la pregunta amb l’ajut d’un mapa que, abans d’emprendre la ruta, era lliurat a cada equip, calia respondre-la adequadament en un full fet expressament, gràcies a la feina prèvia feta a l’aula pel professorat o gràcies a unes pistes que incorporaven totes les qüestions. Completat el circuit, els equip havien de retornar al Centre i dipositar el full en una urna. L’equip amb més encerts s’enduia un lot de llibres de Vallverdú, entre els quals Proses de Ponent o Rovelló.

A part que l’activitat va resultar un èxit per l’esbarjo que comportà entre l’alumnat, va servir per difondre-hi el coneixement sobre la figura del cèlebre escriptor, per donar-los a conèixer l’entorn històric de la seua ciutat d’acollida i per interactuar amb la població. Finalment, es va propiciar la relació entre alumnes de classes diverses i nivells diferents.

Vols compartir aquesta notícia?