L’escriptora Elena Gavarró ha vingut a classe a parlar de literatura

CNL de Barcelona

Activitats complementàries

L'Elena Gavarró, autora del llibre Sota terra (Edicions Documenta Balear), ha vingut a la classe d'Intermedi 2 que es fa a la delegació de Sants-Montjuïc per explicar amb quatre traços com s'escriu una novel·la

Que no ens pensem que primer has de treballar el llenguatge, construir frases maques o molt ben fetes. No, primer has de tenir el plantejament, el nus i el desenllaç (si confies en l'estructura clàssica). Després has de pensar personatges que tinguin almenys tres característiques principals cadascun. I anar creant situacions per mostrar com són aquests personatges i què els passa. A més, per atrapar la curiositat del lector, vas introduint preguntes que tindran resposta a mida que avança la trama.

Sota terra té uns quants ingredients bons que els lectors han valorat molt. Passa al segle XIX a un lloc rural imaginari, però que s'assembla a Barcelona en aquells temps. Té intriga i els personatges estan molt ben retratats. Després ha fet un exercici pràctic en grups de 3 alumnes per construir un argument. Han sortit històries molt divertides i originals. I ha preguntat: per què no llegim més novel·les d'autors no tan coneguts?

Vols compartir aquesta notícia?