La màgia del Voluntariat per la llengua arriba a Cornudella de Montsant

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntariat per la llengua

  • La presentació del programa va tenir bona acollida al municipi i ja s'hi van constituir les primeres parelles lingüístiques
  • S'hi podrà veure l'exposició "Quan parles fas màgia" fins al dia 10 d'abril

Dimarts 14 de març a la tarda el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus, que comprèn les comarques del Baix Camp i el Priorat, va oferir una presentació del programa Voluntariat per la llengua (VxL) al Casal de Cornudella de Montsant amb la participació d'una desena d'assistents.

La dinamitzadora del VxL al CNL i la tècnica del Servei Comarcal de Català del Priorat van ser les encarregades de donar als assistents les instruccions sobre el funcionament del programa, el material de suport i la informació sobre les particularitats d'aquesta activitat al municipi.

La finalitat del Voluntariat per la llengua és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que en tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d'una manera natural i tranquil·la amb l'ajuda d'un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l'activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), es fan una hora a la setmana durant deu setmanes. 

En el cas de Cornudella l'activitat s'ha organitzat en col·laboració amb el Casal de l'Ajuntament i l'Institut Escola Corbatera, que n'han fet difusió entre la població i oferiran a les parelles que ho vulguin la possibilitat de trobar-se en aquests espais per a dur a terme les converses.

Quan parles fas màgia

D'altra banda, fins al 10 d'abril el Casal acollirà l'exposició Quan parles fas màgia, una mostra que presenta els principals pilars d'aquest projecte de foment de l'ús del català; les persones que es vulguin informar de l'activitat poden visitar-la i les que s'hi vulguin inscriure podran fer-ho a través d'aquest mateix equipament, que s'ha adherit al programa com a entitat col·laboradora i serà un punt de trobada de les parelles i punt d'inscripció permanent.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística Els interessats a participar-hi poden inscriure's directament al web  www.vxl.cat o en poden demanar més informació al Servei Comarcal de Català de Priorat, a vxl.reus(ELIMINAR)@cpnl.cat o al 634 740 079.  

Vols compartir aquesta notícia?