Nova edició del VxL a Valls

CNL de Tarragona

Voluntariat per la llengua

L'OC de Valls ha presentat una nova edició del Voluntariat per la Llengua (VxL) amb la formació de noves parelles lingüístiques que es trobaran una hora a la setmana

El passat dilluns, 13 de març, a les 6 de la tarda, va tenir lloc la presentació de la 15a edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Valls.

L'acte va acollir les parelles lingüístiques que s'han format recentment i que estan integrades per voluntaris i aprenents. En aquesta edició presencial, hi participen aprenents provinents del Marroc, de Colòmbia, de l'Argentina i la resta de l'Estat espanyol.

Com a representant de l'Ajuntament de Valls, hi va assistir la regidora d'Educació i Política Lingüística, Teresa Rull, i a més el programa compta amb el suport de la regidoria de Cultura a través de Xarxa de Cultura.

Durant la presentació, es va explicar el funcionament del programa a tots els participants i es va repartir el material de suport per complementar el seu aprenentatge amb la llista d'establiments col·laboradors de Valls.

El programa Voluntariat per la llengua consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben 10 hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat a tot el territori pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Vols compartir aquesta notícia?