L’alumnat surt de l’aula per conèixer els serveis i la història de Cornellà i de Catalunya

CNL de Cornellà de Llobregat

Activitats complementàries

Aquest segon trimestre l'alumnat del CNL de Cornellà ha pogut gaudir de diverses sortides que els han permès conèixer una mica més la història de la ciutat, els serveis que ofereix a través de les biblioteques, així com el Parlament de Catalunya.

Sortida al Parlament de Catalunya

Els dies 30 de gener i 1 de març dos grups formats per una vintena de persones de diferents cursos, així com algun voluntari del Voluntariat per la llengua visiten el Parlament de Catalunya per conèixer la història tant de l'edifici com de la institució, gràcies a les explicacions d'una guia. Després de pujar l'escalinata, d'entrar a les sales on s'hi desenvolupen les diferents comissions i passar pel passadís dels passos perduts, van poder entrar a l'hemicicle, lloc en el qual se'ls va explicar el funcionament parlamentari.  

Es tracta d'una activitat complementària dels cursos de català que s'ofereix de forma voluntària als usuaris del Centre i que sempre té tant d'èxit que s'ha de repetir per no deixar ningú fora.

Biblioteques de Cornellà de Llobregat

D'altra banda, el 16 de febrer i l'1 de març, una trentena d'alumnes dels cursos Bàsic 1 i 2 visiten dues de les biblioteques de la ciutat per conèixer els serveis que ofereixen i com funcionen.

Les biblioteques Sant Ildefons i Central ens tornen a obrir les portes i a oferir-nos un recorregut per mostrar-nos el fons de què disposen i presentar-nos els diferents espais que tenen. Amb tot, es para esment, d'una banda, en el fons històric i d'autors de Cornellà i, de l'altra, en el material de català i els llibres de lectura fàcil adaptats al nivell de l'alumnat. També, com és habitual, es destaca el ventall d'activitats que s'hi organitzen: des de contacontes i espectacles per a infants fins a sessions de cinema, exposicions, clubs de lectura i xerrades. Per acabar la visita, s'explica als alumnes com funciona el servei de préstec i les persones que encara no tenen el carnet se’l fan per començar a emprar-lo.

Aquesta sortida s'emmarca en les activitats que es duen a terme des del CNL perquè l'alumnat conegui l'entorn i trobi un espai on posar en pràctica la llengua.

Dones de Cornellà. Un itinerari històric

Un any més el CNL de Cornellà celebra el Dia de la Dona amb la proposta del Museu Palau Mercader per fer visibles les dones que han marcat la història de la ciutat, el recorregut "Dones de Cornellà. Un itinerari històric".

El recorregut inclou vuit llocs clau de la ciutat que ens condueixen del segle XVI, per parlar-nos de l'única propietària del Castell de Cornellà, a finals del segle XX, amb la creació del Consell de la Dona l'any 1994 i del Centre d'Informació i Recursos per a la Dona (CIRD). Entre els punts de partida i final de la ruta, l'itinerari ens presenta les treballadores de la fàbrica cotonera Can Rosés, dones propietàries com ara Dolors Almeda i Evelina Gibert, dones pageses, dones de la Siemens que van lluitar per la igualtat salarial, dones contra el feixisme, dones polítiques, dones amb vocació... En definitiva, dones que d'una manera o altra han contribuït a la lluita feminista.

Enguany han pogut gaudir d’aquest itinerari els alumnes del curs Intermedi 2, que a més a més han hagut d’estar molt atents i prendre nota per presentar una feina amb l’objectiu de treballar el text expositiu.

Vols compartir aquesta notícia?