Inscripcions, cursos i activitats del CNL de Cornellà de Llobregat

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

En el programa d'aquesta quinzena hem recordat les dates d'inscripció als cursos del tercer trimestre, hem parlat d'un nou curs intensiu en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i hem fet un repàs de diverses activitats que s'han fet durant aquest segon trimestre. Hem acabat parlant del Cens d'entitats de foment de la llengua, així com d'un nou recurs de Softcatalà.

Comencem recordant les dates d'inscripció, que seran els propers dies 27, 28 i 29 de març. Com és habitual, el primer dia és el torn preferent, per a les persones que han fet un curs amb nosaltres durant el darrer any, mentre que la resta de persones podran formalitzar la inscripció els dies 28 i 29. Els cursos comencen entre els dies 11 i 12 d'abril i acaben a finals de juny.

També s'aprofita per informar d'un curs intensiu de nivell A2 organitzat amb la col·laboració del SOC. Es tracta d'un curs de 12 hores setmanals, de dilluns a dijous, en horari de 9 a 12.30 h. Aquest curs, que començarà l'11 d'abril i acabarà el 29 de juny, engloba els tres mòduls de nivell bàsic (1, 2 i 3). A final de curs, per tant, es farà l'examen que permetrà obtenir el certificat de nivell A2 de català a les persones que el superin.

D'altra banda, aquest trimestre que tot just acaba, des del CNL s'han fet diverses sortides per donar a conèixer la història tant de Catalunya com de Cornellà, així com els serveis de la ciutat.

Una de les sortides més exitoses és la visita guiada al Parlament de Catalunya, que s'ha de programar diverses vegades perquè tot i les 30 places reservades sempre hi ha llista d'espera. Una segona sortida és la visita a les biblioteques de Cornellà, que normalment es fa amb els grups de nivell Bàsic 2, i que és molt necessària perquè hi ha força alumnes que no coneixen el servei i els recursos que tenen a l'abast. Finalment, es destaca el recorregut "Dones de Cornellà. Un itinerari històric", que ja fa uns anys que repetim per celebrar el Dia de la Dona, i que aquest any s'ha fet amb el grup d'Intermedi 2.

Tanquem el programa amb el Cens d'entitats de foment de la llengua catalana per recordar que les entitats que en vulguin formar part poden fer el tràmit fins al 31 d'aquest mes, i amb l'entitat Softcatalà, que ha presentat un recurs nou de transcripció d'àudio i vídeo.

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?