Ruta pels edificis històrics de Terrassa

CNL de Terrassa i Rubí

Cursos de català

Els alumnes de Bàsic 3 del CNL de Terrassa fan de guies turístics pels edificis singulars de Terrassa: del Castell Cartoixa al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, passant per la joia del Modernisme

Hem fet un recorregut per edificis històrics de la ciutat: Casa Baumann, Castell Cartoixa Vallparadís, Seu d'Ègara, Creu Gran, Teatre Principal, Torre del Palau, Ajuntament de Terrassa, Mercat de la Independència, MNACTEC i Masia Freixa.

Davant de cada edifici, un o dos estudiants feien una explicació de la història o de l'arquitectura que durava entre 3 i 5 minuts. Havien tingut una setmana per preparar la seva intervenció i buscar la informació a partir d'unes fitxes que els havia passat que els servien de guia per estructurar l'explicació.

A través de la història dels edificis descobríem la història de Terrassa, i en la mesura que hem pogut, també hem entrat a l'interior d'alguns d'ells.

L'objectiu era treballar la llengua, especialment els passats, i descobrir la història de Terrassa. Les exposicions, en general, han estat força clares i entenedores.

Valoració positiva

Tots els alumnes han valorat molt positivament conèixer la història de molts edificis que han vist moltes vegades però dels quals desconeixien la significació. La recerca d'informació els ha fet descobrir diferents webs de Terrassa on poden trobar informació sobre altres tràmits. També han descobert l'ús actual de molts edificis, com el Servei Jove de la Casa Baumann o el Síndic de Greuges o Oficina de Turisme a la Masia Freixa, que els pot ser d'utilitat.

Vols compartir aquesta notícia?