Establiments d'Amposta acullen l'alumnat del nivell bàsic 3 per realitzar les pràctiques lingüístiques

CNL de les Terres de l'Ebre

De la competència a l'ús

Les alumnes del curs Bàsic 3 van realitzar pràctiques lingüístiques a comerços, entitats i ens públics del Montsià per parlar en català fora de l'aula durant els mesos de febrer i març

A les Terres de l'Ebre hi ha un total de 27 punts entre comerços, entitats i ens col·laboradors en què l'alumnat dels cursos de català pot practicar en un context real i sense el suport docent amb l'objectiu de potenciar l'autonomia dels aprenents i establir relacions en llengua catalana.

Concretament al Montsià són 8 els establiments que fan possible que les pràctiques lingüístiques siguin una realitat: Don Dino, Fruites i Verdures l'Ampostina, La Botiga, Llibreria Pont del Grau, Martom Moda, Pizzeria Moré, Tentazioni i Txus Perruqueria. És en aquests comerços que el grup de 14 alumnes del curs organitzat pel Servei d'Ocupació de Catalunya del nivell bàsic 3 ha posat en pràctica els coneixements adquirits durant la formació.

Per aprendre una llengua cal practicar-la tant com sigui possible, per això l'alumnat Consorci per a la Normalització Lingüística, especialment el del nivell bàsic 3, ha d'efectuar unes pràctiques lingüístiques. Consisteixen a visitar algun dels molts comerços, entitats o ens públics que col·laboren amb el Voluntariat per la llengua i el programa Totjoc i mantenir una conversa amb la persona que els atén. Aquests establiments s'han compromès a parlar en català amb qualsevol persona que se'ls adreci en aquesta llengua i, per tant, ajuden l'aprenent a guanyar fluïdesa en situacions quotidianes.

Animem l'alumnat a continuar practicant el català fora de l'aula i agraïm la col·laboració dels establiments adherits.

Vols compartir aquesta notícia?