Trobades gastronòmiques al Mercat del Centre de Sant Joan Despí, a càrrec d'un voluntari

CNL Roses

Voluntariat per la llengua

Del 17 de febrer al 3 de març s'han celebrat tres trobades gastronòmiques al Mercat del Centre de Sant Joan Despí, els divendres des de les dotze del migdia fins a les quatre de la tarda, en una activitat duta a terme per primera vegada al CNL Roses

La iniciativa va arrencar a proposta d'en Jordi Arbós, voluntari lingüístic del Servei de Català de Sant Feliu de Llobregat, que havia participat, anteriorment, en trobades semblants a Barcelona, amb l'objectiu que hi hagués una activitat de trobada entre parelles lingüístiques del CNL Roses, en què es cuinessin i es compartissin àpats de diverses tradicions gastronòmiques.

A través del Servei Local de Català de Sant Joan Despí i gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament, s'ha pogut fer servir l'espai gastronòmic Foodieslab del Mercat del Centre, on s'acostumen a fer tallers i disposa d'una cuina ben equipada i una taula amb capacitat per a deu comensals.

En la primera trobada, l'àpat ha girat al voltant de la cuina veneçolana, amb patacones, guasacaca i quesillo. En la segona, a més a més de l'àpat de cuina catalana, de brou, coca de recapte i postres sorpresa, a la sobretaula hi ha hagut lectura de poemes del llibre Geografia dels sentits, a càrrec de l'autora Edith Piñas. En la tercera i última trobada, el menú s'ha inspirat en la cuina mexicana, natxos amb guacamole, salsitxes fregides, crema de verdures, burritos farcits amb guisat de carn i mongetes vermelles i creps amb gelat de vainilla. Tots els àpats s'han acompanyat amb cava del Penedès, vi del Montsant i aigua. En finalitzar, els participants han dividit les despeses fetes durant la setmana per comprar els ingredients.

En definitiva, un bon espai per compartir i conversar.

Enllaços: -Fotografies de la 1a trobada (enllaç) -Fotografies de la 2a trobada (enllaç) -Fotografies de la 3a trobada (enllaç) -Mercats de Sant Joan Despí (enllaç)

Vols compartir aquesta notícia?