Es presenta la campanya "21 dies. D'entrada, en català" a Salt

CNL de Girona

Difusió, CPNL

Dijous 9 de març es va presentar a la Biblioteca Iu Bohigas de Salt la campanya “21 dies. D’entrada, en català”, que es durà a terme del 13 de març al 2 d’abril,  amb la xerrada prèvia del grup “No em canviïs la llengua”.

Més de 100 persones van assistir a la Biblioteca Iu Bohigas de Salt a la presentació de la campanya institucional “21 dies. D’entrada en català”.

L’acte va començar amb la xerrada del grup “No em canviïs la llengua”, amb la intervenció de Toni Albà, Carme Sansa, Matthew Tree i Rosario Palomino, que van reflexionar sobre l’ús de la llengua catalana amb diversos testimonis, que són alumnes del CPNL i de l’Escola d’Adults del municipi.

Seguidament, l’alcalde de la ciutat, Jordi Viñas, va presentar la campanya, en va definir els objectius i va explicar les diverses actuacions que es duran a terme.

Segons les estadístiques, 8 de cada 10 catalanoparlants canvien de llengua quan algú els parla en castellà o quan identifiquen que una persona no té el català com a llengua materna, una conducta considerada perjudicial per a la supervivència del català perquè fa que desaparegui de tots els espais i dificulta que els qui encara no el parlen el puguin aprendre i practicar. Per això hi ha consens que cal modificar aquest hàbit a fi de fer la llengua útil i necessària i per ajudar els qui l'aprenen a practicar-la fora de l'aula. "D'entrada, parla en català amb tothom." Aquest és el repte que es proposa als ciutadans de Salt: parlar d’entrada el català sempre, a tot arreu i amb tothom. I els experts consideren que es necessiten 21 dies per consolidar un nou hàbit; per això el repte té aquesta durada.

Vols compartir aquesta notícia?