La gegantona Heura

CNL L'Heura

Activitats complementàries

Santa Coloma de Gramenet serà enguany ciutat gegantera. Es convertirà en la seu d'aquest esdeveniment que l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va instituir l'any 1985 com a gran festa de tot el món geganter. El CNL L'Heura s'ha sumat a aquesta celebració amb la creació de la seva pròpia geganta. Geganta, però petita! Una gegantona.

No cal dir que és una tasca complexa on hi participen moltes persones i grups diferents que pensen la seva història, li donen una identitat, fan el disseny, la pinten, la vesteixen...

Des del CNL vam pensar els principals trets que caracteritzaven el personatge: dona jove, catalanoparlant, nascuda a Santa Coloma, amb avis que han vingut de fora. Amigable amb el seu entorn i especialment sensible amb les persones que venen d'altres llocs. Alumna dels cursos del CNL, es diu Heura.

A partir d'aquí es comencen a teixir xarxes i el projecte comença a caminar. Les dones de Menta i Xocolata han preparat tallers perquè l'alumnat faci la biografia de l'Heura i expliqui el seu passat, el seu present i el seu futur. Paral·lelament, Chone Orellana Pérez, primera dona gegantera de la ciutat, ens fa el cap de la gegantona i el deixa a punt perquè l’alumnat el pugui pintar.

La Colla Gegantera de Santa Coloma ha cedit el cavallet i el Hilo del Casal juntament amb la Sílvia Sintes, modista colomenca molt lligada al món geganter, faran el vestit de la gegantona.

Ens fa molta il·lusió aquest projecte de creació de la nostra pròpia gegantona. L'Heura es farà realitat el primer cap de setmana del mes de maig i compta amb la participació de moltes persones i grups de la ciutat.

Taller de Menta i Xocolata als cursos de català

Sílvia Sintes pren mides a la gegantona

Un curs del  CNL L’Heura prepara part de la biografia de la gegantona

Reunió del CNL L’Heura amb el Hilo del Casal

Vols compartir aquesta notícia?