Sessió de sensibilització per a professionals sanitaris nouvinguts a la Fundació Salut Empordà

CNL de Girona

Ús professional

L’Oficina de Català de Figueres ha dut a terme una sessió de sensibilització per a professionals de l’àmbit sanitari que han arribat fa poc a treballar a l’Hospital de Figueres procedents de diversos països de l’Amèrica del Sud, principalment de Colòmbia.

La sessió impartida va tenir una durada de dues hores. La majoria de les persones assistents fa poc temps que han arribat a la ciutat per treballar com a personal sanitari a l’Hospital de Figueres i, en aquests moments, tenen un nivell de coneixement del català molt baix (en general, només l’entenen o l’entenen poc). Aquesta sessió ha estat, doncs, una contextualització del marc general de la llengua catalana en la qual s’ha posat molt d’èmfasi a remarcar el valor que té com a element essencial per millorar la qualitat del servei.

Hi van assistir 16 persones, que la setmana que ve començaran un curs d’introducció a la llengua que durarà 20 h. Després d’aquestes dues iniciatives promogudes per la FSE en col·laboració amb el CPNL, els assistents van mostrar la seva intenció d’inscriure’s als cursos generals de l’OC de Figueres a fi de continuar els seus itineraris formatius.

Vols compartir aquesta notícia?