Final de la Gimcana Lingüística de la Noguera

CNL de Lleida

Difusió

L'Escola Pia guanya la XIII edició de la Gimcana Lingüística

Aquest dimarts ha tingut lloc al Teatre Municipal de Balaguer la final de la XIII Gimcana Lingüística de la Noguera. Els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut d'Almatà, l'Escola Pia i l'Institut Ciutat de Balaguer han participat en un concurs amb diverses proves sobre llengua catalana.

Cada centre tenia els quatre representats escollits durant la primera fase del concurs, que es va dur a terme durant les setmanes anteriors. El dia de la final, els participants han hagut de superar vuit  proves relacionades amb la llengua. Les proves han estat al voltant dels mots discordants, refranys, frases fetes, la noguerada (amb lèxic propi del territori), jeroglífics i barbarismes. Els finalistes dels tres centres han demostrat tenir uns bons coneixements de llengua en una final molt interessant i amena.

La gimcana, que s'emmarca dins el XXVII Pla Comarcal de Dinàmica Educativa de la Noguera, ha estat organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Balaguer i el Servei Comarcal de Català de la Noguera.

Vols compartir aquesta notícia?