Els alumnes de català de Roses visiten la Ciutadella sota el guiatge de Joan Plana, historiador i alcalde de la població

CNL de Girona

Activitats complementàries

En el marc de les activitats de difusió del patrimoni local i coneixement de l'entorn que organitzem des de l'Oficina de Català de Roses, aquest matí hem fet una visita guiada a la Ciutadella de Roses, guiats per l'historiador i alcalde de Roses, Joan Plana.

Una primera part introductòria a l'exterior del recinte de la Ciutadella, a fi que els alumnes se situessin, ha donat pas a un recorregut pel jaciment arqueològic on es troben les restes del barri hel·lenístic de la colònia grega de Rhode, la vila romana,  el monestir de Santa Maria i la ciutat medieval.

Hem gaudit d'una autèntica lliçó d'història de Roses i de Catalunya, que ha satisfet la curiositat d'uns alumnes sorpresos per la història que amaga la Ciutadella i que han pogut fer preguntes de tot allò que els ha interessat, com ara d'aspectes militars i defensius del recinte.

Hem acabat la visita, pujant a una de les torres del recinte i gaudint d'una vista de Roses espectacular.

Aquest tipus de sortides culturals ens guien per la història de Roses i ens ajuden a entendre una mica més la vila d'acollida del nostre alumnat. Els alumnes nouvinguts es familiaritzen amb els nous espais i se senten més vinculats al lloc de residència.

Aquestes activitats tenen molt bona acollida entre l'alumnat. Suposen cohesionar el grup, i motivar-lo i engrescar-lo a sortir de l'aula a treballar la llengua catalana, a més de fomentar el coneixement i la història del nostre territori, aquest cop amb un guia excepcional.

Vols compartir aquesta notícia?