L'alumnat del nivell bàsic 3 de Tortosa realitza les pràctiques lingüístiques

CNL de les Terres de l'Ebre

De la competència a l'ús

L'alumnat del curs de català de nivell bàsic 3 està fent pràctiques lingüístiques a establiments adherits al Voluntariat per la llengua o Totjoc

Ioah Ciprian i Claudia són alumnes del curs Bàsic 3 i, durant el mes de febrer i març, han dut a terme pràctiques lingüístiques a comerços, entitats o ens públics del Baix Ebre per parlar en català fora de l'aula.

Per aprendre una llengua cal practicar-la tant com sigui possible, per això l'alumnat Consorci per a la Normalització Lingüística, especialment el del nivell bàsic 3, ha d’efectuar unes pràctiques lingüístiques. Consisteixen a visitar algun dels molts comerços, entitats o ens públics que col·laboren amb el Voluntariat per la llengua i el programa Totjoc i mantenir una conversa amb la persona que els atén. Aquests establiments s'han compromès a parlar en català amb qualsevol persona que se'ls adreci en aquesta llengua i, per tant, ajuden l'aprenent a guanyar fluïdesa en situacions quotidianes.

A les Terres de l'Ebre hi ha un total de 28 punts entre comerços, entitats i ens col·laboradors en què l'alumnat pot practicar en un context real i sense el suport docent amb l'objectiu de potenciar l'autonomia dels aprenents i establir relacions en català.

Vols compartir aquesta notícia?