Molins de Rei enceta una nova edició de Comerços aprenents amb l'establiment de telefonia Smart Mobils

CNL Ca n'Ametller

Ús professional

Comerços aprenents té l'objectiu de facilitar al màxim l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic del comerç local, sobretot quan es tracta de personal amb poc coneixement de català

La Beatris és nascuda a Hondures, treballa a Smart Mobils, establiment de telefonia mòbil, i cada dimarts participa en la nova edició de Comerços aprenents a Molins de Rei, organitzada pel Servei Local de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Comerços aprenents neix de la necessitat d'impulsar l'ús del català en els establiments comercials amb pocs coneixements de llengua catalana que tenen dificultats per accedir a l'aprenentatge a causa del seu horari laboral. Per fer-ho possible, s'ofereixen 10 sessions presencials d'uns 15 minuts al comerç interessat que serveixen per incidir en les competències lingüístiques de cada treballador. Són classes fetes a mida amb estructures i vocabulari específic del lloc de treball (diàlegs d'atenció al client, lèxic dels productes...), amb l'objectiu de generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela.

El projecte s'emmarca dins del Pla Ofercat de Molins de Rei, que cerca incrementar l'ús del català entre els comerciants, impulsar-hi bones pràctiques i fomentar l'atenció oral en català.

Vols compartir aquesta notícia?