Inici de l’onzena edició de la gimcana lingüística Ai, quin disbarat!

CNL de Lleida

Difusió

Avui comença l’onzena edició de la gimcana lingüística pels comerços de Mollerussa, organitzada per Mollerussa Comercial i el Servei Comarcal de Català del Pla d'Urgell

President del Consell Comarcal,la tècnica de normalització lingüística i el president de Mollerussa Comercial

Enguany la gimcana lingüística l'Ai, quin disbarat! pren com a base frases que conscienciïn el públic de la importància de tenir una llengua pròpia i d'usar-la sempre. Així, 16 establiments lluiran als aparadors una sèrie de frases relacionades amb la llengua, i en cadascuna hi haurà un error ortogràfic.

Com cada any, aquesta gimcana té un doble públic: per una banda, totes les persones que lliurement hi vulguin col·laborar i, per l'altra, els alumnes de cicle superior de les escoles de Mollerussa. Els cartells es penjaran el dia 13 de març i fins al 12 d'abril als aparadors i durant aquests dies els establiments donaran butlletes a qui els en demani. A les escoles les butlletes les repartiran directament als nens i nenes de cicle superior.

Es tracta enguany d'anar resseguint les botigues que estan relacionades a la butlleta, apuntar-hi l'errada que trobaran al cartell i corregir-la a la butlleta. Aquells que facin un mínim de 14  encerts entraran al concurs. El lliurament de premis es farà el 21 d'abril, a les escoles per als escolars i al Consell per al públic en general.

Mollerussa Comercial lliurarà quatre vals de 25 molleuros als guanyadors d'entre el públic en general, un val de 50 euros per a cadascuna de les escoles participants i dos vals de 25 euros als guanyadors de cada escola (un alumne de 5è i un de 6è). Aquesta gimcana, organitzada per Mollerussa Comercial i el Servei Comarcal de Català del Pla d'Urgell, està plenament consolidada a la ciutat, guanya adeptes cada any i això ho demostra l'índex de participació, que creix en cada edició.

Vols compartir aquesta notícia?