'Saint Omer' i el documental 'Enlloc com a casa', les primeres estrenes en català del març

CNL de Barcelona

Oci en català

El proper divendres, 3 de març, s'estrena 'Saint Omer' en versió doblada i subtitulada en català. A més, avui dimecres s'estrena als Cinemes Girona de Barcelona 'Enlloc com a casa', el Documental del Mes de març, subtitulat en català

El doblatge i la subtitulació en català d'aquestes pel·lícules tenen el suport de la Secretaria de Política Lingüística. L'any 2022 s'han doblat o subtitulat en català 83 llargmetratges amb el suport del Departament de Cultura.

Saint Omer

La jove novel·lista Rama vol escriure una adaptació del mite grec de Medea inspirant-se en la història de Laurence Coly, que està sent jutjada pel Tribunal Penal de Saint-Omer sota l'acusació de matar la seva filla de 15 mesos. A mesura que avanci el judici, les conviccions de Rama començaran a trontollar.

Surtsey Films distribueix les versions dobada i subtitulada en català a les sales següents:

  1. Cinemes Girona (Barcelona)
  2. Zumzeig Cinema (Barcelona) VOSC
  3. Cinema Rambla de l'Art (Cambrils)
  4. Cinema Truffaut (Girona)
  5. Screenbox Funatic (Lleida)
  6. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat) VD i VOSC

Tràiler i projeccions de 'Saint Omer'
 

Enlloc com a casa

El cicle Documental del Mes ha programat per al març 'Enlloc com a casa', que s'exhibirà en format híbrid. "De forma presencial, l'acolliran 40 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 7 del País Valencià i, en línia, 6 sales virtuals a Catalunya i 1 a les Illes. També estarà disponible en línia a FilminCAT a partir del dia 3 de març. Aquest llargmetratge ha estat subtitulat en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

Priyangika Samathie va néixer a Sri Lanka i va ser adoptada per una família de Noruega a les set setmanes de vida. El coratge per buscar la família biològica converteix un viatge de reconciliació amb les seves arrels en una recerca detectivesca. La directora Emilie Beck acompanya la investigació de Priyangika amb sensibilitat i empatia. La valentia per confrontar els grans tabús de l'adopció s'acaba convertint en un clam contra l'abús de poder dels països occidentals.

El Docs del Mes és una iniciativa de l'empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004, que té l'objectiu d'apropar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible, d'augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals.

Tràiler i projeccions de 'Enlloc com a casa'
 

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?