El Servei de Català de Rubí participa en la VII jornada de l'FP

CNL de Terrassa i Rubí

Difusió

Rubí Forma, organisme que depèn de l'Ajuntament, va convidar el Servei Local de Català a participar en aquesta jornada que anualment es dedica a l'FP

La Jornada engloba dos dies, 1 i 2 de març, en què els centres que fan cicles formatius donen a conèixer els estudis que duen a terme i també hi ha empreses que fan demostracions d'oficis amb la intenció de desvetllar futures vocacions o dedicacions professionals.

S’havien convidat altres serveis de la ciutat que fan formació (escoles de llengües, Escola Oficial d'Idiomes, Escola d'Adults, Escola d'Art...), o ajuden a cercar feina (SOC, orientadors del mateix Rubí Forma...) o presten altres tipus de serveis a la població jove (monitoratges, Rubí Jove...). També hi havia representació del sector industrial i comercial, com ara la Cambra de Comerç de Terrassa.

La jornada no solament volia incloure joves, sinó que també es vol donar a conèixer l'esperit i la utilitat de l'FP a les famílies i a totes aquelles persones que necessitin redreçar la seva vida laboral o plantejar-se nous reptes i incentius.

El nostre servei hi ha participat durant dos matins en un estand on hem explicat als joves dels centres i a totes les persones que s'hi han acostat el que oferim nosaltres: els nostres cursos, el servei d'assessorament, el programa del Voluntariat per la llengua i les diferents accions que duem a terme en l'àmbit socioeconòmic. No obstant això, hem insistit en la sensibilització lingüística. Hem preparat amb el programa Genially un joc de preguntes i respostes que relacionaven les actituds lingüístiques amb el món laboral. D'aquest joc també n'hem fet un QR que tothom es podia endur a casa per veure totes les altres opcions de respostes que no havien sortit a l'estand. Hem estat projectat un vídeo de forma contínua en què es donava informació de tots els serveis. Tothom qui passava per l'estand l'ha pogut veure sencer o almenys alguna part. Cal dir que una part dels nostres interlocutors d'aquests dies també han estat alguns professors dels centres amb els quals hem parlat de la situació lingüística de l'alumnat.

Dins de l'àmbit de la sensibilització, hem pres part en unes càpsules informatives. La nostra ha consistit a fer parlar el públic assistent perquè verbalitzessin si es troben amb dificultat a l'hora d'emprar el català a la feina. Una dinàmica senzilla que ens ha portat a donar unes quantes eines que els puguin servir per millorar.

Finalment, Ràdio Rubí ens ha fet una entrevista en la qual hem donat informació sobre els nostres serveis i hem parlat una mica de la situació actual de la llengua catalana.

Vols compartir aquesta notícia?