Vòrtex?! Què és això del vòrtex polar?

CNL L'Heura

Servei d'Assessorament Lingüístic

Fa dies que estem immersos en una onada de fred i, finalment, s'ha personificat en una nevada fins ben a prop de mar.

Helena Fradera Jubany 

Cofois, hem sortit a celebrar l'enfarinada, però ignoràvem que s'havia produït per culpa del vòrtex polar. Ho heu llegit bé, sí, el vòrtex polar. Encara us impressionarà més saber que podem distingir i, que cal distingir, el vòrtex polar troposfèric del vòrtex polar estratosfèric.

A hores d'ara ja deveu pensar que al L'Heura Digital hi hem afegit un apartat i que ara tenim els "Apunts de llengua" i els "Apunts de meteorologia", oi? Doncs no, hem arribat fins aquí perquè a l'usuari de Twitter del @Termcat, hi hem trobat aquesta entrada: https://twitter.com/termcat/status/1630138755834077185:

Si esteu interessats en terminologia sobre meteorologia, o sigui, com es diuen els termes de meteorologia en català, podeu entrar al Termcat i descobrireu un món de paraules i, d'entre el diccionaris en línia d'àmbits molt diversos hi trobareu també el de meteorologia.

Avui hem parlat del temps aprofitant la nevadeta que ha caigut aquesta matinada, perquè els que vivim a prop de mar a Catalunya amb quatre volves ens emocionem, però la finalitat, al cap i a la fi, és recordar-vos que gairebé sempre el Termcat us aportarà una solució als vostres dubtes terminològics. El Termcat és l'ens encarregat de "la creació de productes terminològics i la normalització de neologismes, per garantir la disponibilitat de la terminologia catalana en tots els sectors de coneixement i d'activitat i per afavorir-ne l'ús", com expliquen al seu web.

Us convidem a fer un tomb pel seu web i hi descobrireu un món de paraules!

Vols compartir aquesta notícia?