Totjoc a Rubí: aprendre català tot jugant

CNL de Terrassa i Rubí

Oci en català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Terrassa i Rubí, acosta l'oferta de jocs en català a la ciutadania

Totjoc és la nova imatge del programa I tu, Jugues en Català?, que el 2022, coincidint amb el seu desè aniversari, va canviar de nom, i que té per objectiu el foment del joc i la joguina en català.

El joc com a eina d'aprenentatge és un fet que no sempre s'ha valorat com es mereix. La millora de la competència lingüística a través del joc pot ser notable i, a més, jugar permet conèixer i practicar el registre informal de la llengua. Actualment hi ha una demanda creixent de jocs en català que exigeix resposta per part de les empreses d'aquesta indústria. El CPNL ofereix un cercador exhaustiu on es poden consultar les joguines o els jocs i els llocs on adquirir-los: www.cpnl.cat/jocs/cataleg/

L'equip tècnic de cada CNL s'encarrega del contacte amb els establiments de cada territori relacionats amb el joc: no només les botigues de joguines, sinó també llibreries i papereries que sovint ofereixen llibres amb algun objecte lúdic, o comerços de tot tipus que dediquen una part del seu espai a aquests articles. I és que el món del joc no es redueix a un tauler i unes fitxes ni tampoc a l'àmbit infantil; parlem també de videojocs per a totes les edats o de propostes que van més enllà d'un objectiu lúdic en concret i que fomenten la socialització, la memòria, la lògica, la cooperació en dinàmiques de grup i, en definitiva, el fet de sortir-se'n en diferents situacions quotidianes.

Enguany podeu trobar jocs i joguines en català a sis botigues de Rubí que per Nadal van renovar el seu compromís amb el programa Totjoc: Gràfiques Ventura, Daujocs, Lectors, al Tren!, Llibreria L'Ombra , Racó del Llibre i Establiments Vilalta.

Esperem que el 2023 més comerços rubinencs obrin la porta a la demanda d'una part de la clientela que aposta per la sensibilització lingüística i que s'uneixin a la proposta dels jocs en català. Els establiments interessats en el programa Totjoc podeu posar-vos en contacte amb el Servei Local de Català de Rubí: rubi@cpnl.cat.

Vols compartir aquesta notícia?