El Servei d’Assessorament Lingüístic de Rubí augmenta les correccions i traduccions en el sector socioeconòmic

CNL de Terrassa i Rubí

Servei d'Assessorament Lingüístic

El 2022 el Servei d'Assessorament Lingüístic de Rubí ha augmentat la qualitat lingüística d'empreses i comerços

El Servei Local de Català de Rubí, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic de Rubí, ha augmentat significativament el nombre de textos corregits i traduïts en llengua catalana per a empreses i comerços de la ciutat durant l'any 2022.

El SAL té la funció de garantir la qualitat de les comunicacions i afavorir la progressiva autonomia lingüística dels usuaris. Un dels serveis que ofereix a tota la ciutadania (administració local, àmbit socioeconòmic i àmbit associatiu) és el servei de correcció i traducció dels textos que produeixen els mateixos usuaris, als quals assessora amb un mètode de revisió propi i atenció personalitzada.

Durant el 2022 el nombre de correccions s’ha multiplicat per set i per nou el nombre de traduccions del castellà al català respecte de l'any anterior en l'àmbit socioeconòmic. Aquest augment significatiu ha estat possible gràcies a la col·laboració amb les diferents àrees del Servei Local de Català de Rubí, Dinamització i Ensenyament, que han contribuït per difondre i fer visibles els serveis del SAL a la ciutat.

Gràcies a aquesta col·laboració el SAL de Rubí ha arribat a més usuaris, ha garantit la qualitat lingüística de comerços i empreses de la ciutat i, per tant, ha millorat la qualitat de la llengua del municipi.

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?