La diversitat lingüística al CNL de Badalona i Sant Adrià

CNL de Badalona i Sant Adrià

Activitats complementàries

Del 13 al 23 de febrer, al CNL de Badalona i Sant Adrià es duen a terme diverses activitats per posar en valor la llengua materna de cada alumne i la riquesa cultural que suposa compartir aquest patrimoni.

Avui se celebra arreu del món el Dia Internacional de la Llengua Materna, una diada que fou aprovada a la Conferència General de la Unesco el 1999 per fer visible la riquesa lingüística mundial, una diversitat que malauradament cada vegada està més amenaçada.

Durant aquesta setmana, al CNL de Badalona i Sant Adrià, els alumnes de nivell inicial han explicat a classe com es diuen en la seva llengua els jocs d’infantesa que jugaven de petits, com s’hi jugava i quin equivalent tindrien en català. Els alumnes dels nivells bàsics i elementals hi han participat amb les paraules o expressions que es diuen o s'han dit més en l'àmbit familiar, les han traduït i ens han explicat per què les han escollit.

Tots aquests noms de jocs, paraules i expressions familiars, s’han geolocalitzat en un mapa 3D de Google Earth, a cada punt es pot llegir l’expressió original i la traducció catalana. L’enllaç al mapa i una mostra de vídeos d’alumnes es publiquen aquests dies a les nostres xarxes socials amb l’etiqueta #DILM23.

D’aquesta manera Badalona i Sant Adrià s’afegeixen a les celebracions que s’han fet arreu del territori, als 22 centres del CPNL.

Vols compartir aquesta notícia?