L'Oficina de Català de Blanes celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna amb vídeos dels alumnes a les xarxes socials

CNL de Girona

CPNL

Els alumnes de l’Oficina de Català de Blanes parlen 24 llengües maternes diferents

L’Oficina de Català de Blanes reivindica la diversitat lingüística com a factor clau per enriquir i cohesionar la comunitat. Fomentar el respecte i l’estima a totes les llengües, per petites que siguin, ajuda a crear vincles i afavoreix la integració en tots els àmbits.

Les llengües maternes dels alumnes de l’Oficina de Català de Blanes durant l’any 2022 han estat 24: l’alemany, l’anglès, l’àrab, el bambara, el castellà, el català, el francès, el fula, el gallec, el grec, l’igbo, l’italià, el mandinga, el mongol, el polonès, el portuguès, el romanès, el rus, el serbocroat, el serer, el soninké, el txec, l’ucraïnès i el wòlof.

Feta una anàlisi de els procedències dels alumnes de l’any 2022, observem que dels 823 alumnes en total de l’Oficina de Català, un 60,3% procedeix de fora de Catalunya, amb aquestes proporcions:

D’entrada, destaca el gran nombre d’alumnes procedents d’Amèrica del Sud (23,3%) i d’Amèrica Central, Mèxic i el Carib (6,19%).

Si anem al detall d’aquestes procedències, podem veure amb números absoluts de quins països provenen els alumnes de Blanes:

D’aquests països, veiem que Hondures, Cuba i la República Dominicana són els més destacats.

En aquesta gràfica sobresurten els països d’Argentina i Colòmbia, amb una bona representació de Veneçuela, Perú, Uruguai i Brasil.

Observem el gran nombre d’alumnes procedents del Marroc, amb una notable representació de Gàmbia i el Senegal.

De la Unió europea hi ha pocs alumnes, però percentualment el país més representat és França, seguit de Polònia:

Si observem els alumnes que procedeixen de l’Europa extracomunitària destaca Ucraïna, seguit de Rússia, atesa la situació bèl·lica actual:

Finalment, si ens centrem en els alumnes procedents de la resta de l’Estat espanyol, veiem que la comunitat autònoma més representada és Andalusia:

Durant l’any 2022, 823 alumnes procedents d’arreu del món van estudiar català a Blanes i enguany es preveu que una xifra semblant d’estudiants en tot l’any. El Dia Internacional de la Llengua Materna és una bona data per reivindicar la llengua materna, que sempre és l’eina que ens permet aprendre’n moltes d’altres.

Al Facebook de l’Oficina de Català de Blanes i a l’Instagram del CNL de Girona trobareu vídeos dels alumnes de Català de Blanes fets expressament per al dia d’avui. Ajudem-los en l’aprenentatge de la llengua i parlem-los català!

Vols compartir aquesta notícia?