Celebrem Carnestoltes i Dijous Gras

CNL de Barcelona

Cursos de català, Activitats complementàries

Avui és Dijous Gras i això significa que s'inicien les festes de Carnestoltes i també serveix per avisar que només queda una setmana pel Dimecres de Cendra, que ens anunciarà la Quaresma o, cosa que és equivalent, que falten 40 dies per a la Setmana Santa. Per això avui ho hem celebrat a la Delegació d’Horta-Guinardó del CNL de Barcelona

Per trencar una mica el gel els professors han fet una dinàmica perquè els alumnes es coneguin millor entre ells i puguin gaudir més d'aquesta classe un xic especial.

A Catalunya és tradició prendre botifarra d'ou en aquest dia a més d'altres similars com la blanca o la negra. A més de menjar-la tal qual, també és costum fer-ho d'una forma especial: mitjançant una truita de botifarra d'ou. A més, a l'hora de l'esmorzar, de postres o del berenar, se sol menjar coca de llardons.

A nivell semàntic, és interessant el fet que la paraula llarder deriva del llatí lardarius que significa cansalader. Així que podríem dir que el Dijous Gras és el dia de la cansalada. Bé, de fet, la mateixa paraula Carnestoltes prové del llatí carnem levare que bàsicament vol dir «treure carn». Queda doncs palesa la relació entre aquestes dates i el menjar.

Els alumnes han pogut tastar la botifarra d'ou i també truites que han portat els professors.

Després contents i amb la panxa plena han cantat la cançó típica del Dijous Gras El dijous llarder - Cançó popular - Versió RMVidal - Bing video han fet una rotllana i han explicat com se celebra Carnestoltes als seus països d'origen.

Que passeu molt bon Carnestoltes i feu molta xerinola!

Vols compartir aquesta notícia?