Commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna a les Terres de l'Ebre

CNL de les Terres de l'Ebre

Activitats complementàries

La jornada posa en valor la diversitat lingüística i el respecte per la pluralitat cultural,

La Biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta acull un acte amb motiu del DILM a l'Oficina de Turisme de la ciutat. El grup musical Mirabel serà l'encarregat d’amenitzar la celebració amb música tradicional occitana. 

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa també celebra la diada commemorant els 80 anys de Francesca Aliern a càrrec d'Emigdi Subirats. Durant l'acte es llegiran, en diferents llengües, fragments de l'obra de l'escriptora i hi haurà l'actuació musical de Noel Luna. 

L'entitat municipal descentralitzada de Campredó se suma un any més a la commemoració del DILM. Dissabte 25 de febrer, a partir de les 10.00 h, hi haurà activitats relacionades amb la llengua rossellonesa a diferents indrets del municipi. 

El diumenge 26 de febrer, a l'Ametlla de Mar també hi ha un acte de commemoració. A les 12.00 h, residents de la població llegiran textos en la seva llengua materna. 

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i naix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven a Dhaka (actualment Bangladesh) en favor de la seva llengua, el bangla, un dels idiomes nacionals de Pakistan.

Vols compartir aquesta notícia?