#Desvetllamots, la nova secció al qüestionari lingüístic 'Un cop de mà. Rumia i encerta-la!' del CNL del Vallès Oriental

CNL del Vallès Oriental

Servei d'Assessorament Lingüístic

El Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental ha publicat el número 57 del qüestionari lingüístic, Un cop de mà. Rumia i encerta-la!, un qüestionari breu en què heu d'omplir buits, triar opcions i escriure solucions

Després de respondre totes les preguntes, cliqueu "Envia". A la pantalla que s'obrirà, cliqueu "Mostra els resultats" per veure'n les solucions i saber si heu respost correctament. Si voleu saber-ne més o ampliar la informació d'alguna resposta, en la capçalera hi teniu l'enllaç a l'Optimot i a la gramàtica per aprendre català del CPNL.

Com a novetat, inaugurem la secció #Desvetllamots, en què la Mildred ens desvetllarà paraules o expressions que estan caient en desús. Aquest mes proposem desvetllar l'expressió "m'estimo més" (en comptes de "prefereixo", tot i que també és adequada). Per fer-ho, t'animem a compartir a les xarxes socials (Twitter, Facebook o Instagram) un vídeo o una foto on aparegui aquesta expressió amb l'etiqueta #Desvetllamots. Entre totes les publicacions que es facin durant el 2023 sortejarem el llibre 101 dubtes del català resolts per l'Optimot.
 

Trobareu tots els números d'Un cop de mà. Rumia i encerta-la! aquí.

Restem, com sempre, a la vostra disposició per respondre qualsevol pregunta o consulta que ens vulgueu formular i us animem a fer-nos arribar (uncopdema(ELIMINAR)@cpnl.cat) idees o suggeriments que procurarem incloure en noves edicions.

Si us agrada i us ve de gust rebre'l cada mes a la bústia de correu, subscriviu-vos-hi!

Vols compartir aquesta notícia?