Les receptes de la 5a edició del taller de cuina del CNL L’Heura

CNL L'Heura

Servei d'Assessorament Lingüístic, Cursos de català

El CNL L'Heura celebra, en el marc de les activitats de l'Any Nou Xinès, la 5a edició del Taller de cuina a quatre mans amb una mirada més àmplia.

Plat xinès

El taller de cuina del CNL L'Heura arriba a la 5a edició. Gràcies a l'assessorament del Termcat, s’han traduït tres receptes: pollastre a la gongbao (La Xina), croquetes de patata i pa de motlle (Índia) i chana chaat o amanida de cigrons amb verdures i espècies (Pakistan).

L'activitat va néixer el 2018 amb una experiència culinària a dues bandes: cuina catalana (cigrons a la catalana) i cuina  xinesa (farcellets). A la 2a edició es va convidar una altra cultura representativa del barri del Fondo, la marroquina, i va ser pollastre escalfat i tallat (Xina) i cuscús de verdures (Marroc). A la 3a edició es va utilitzar l'arròs com a fil conductor, per la qual cosa l'arròs amb fruits secs d'Armènia i l'arròs fregit amb ou xinès van ser els plats estrella. Finalment, a la 4a edició es va preparar un plat pakistanès (pollastre biryani) i un de xinès (crestes).

Enguany, i gràcies a la col·laboració de la Xarxa de Valors i Conversatòries de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, s’ha ampliat la mirada i el taller ha estat a tres bandes. Diverses dones han ensenyat a fer cuina índia, pakistanesa i xinesa alhora. Seguidament, l'Associació Cultural Popular Xinesa i Mashkit (Marroc) ha regalat una experiència sensorial amb els rituals de les cerimònies del te de les seves cultures d'origen.

Vols compartir aquesta notícia?