"Joc de termes: el poder del coneixement", a l'Auditori de l'Hospital de Mollet del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Servei d'Assessorament Lingüístic, Ús professional

La Fundació Sanitària Mollet, l'Ajuntament i el Servei Local de Català de Mollet (CPNL) organitzen, conjuntament amb el Centre de Terminologia de la llengua catalana (TERMCAT), la vuitena xerrada sobre terminologia catalana amb el títol "Joc de termes: el poder del coneixement", a càrrec de M. Antònia Julià Berruezo, terminòloga i cap de projectes de l'àmbit biomèdic del TERMCAT.

L'acte es farà el dimarts 28 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, a l'Auditori de l'Hospital de Mollet (ronda dels Pinetons, 8, Mollet del Vallès), en dues franges horàries: a les 9.30 h i a les 11.30 h. L'acte és obert a tothom.

Aquestes xerrades es van iniciar l'any 2013, arran de l'acord d'adhesió al Voluntariat per la llengua de la Fundació Sanitària Mollet, amb la col·laboració del Centre de Terminologia de la llengua catalana, amb la voluntat d'apropar els recursos que ofereix el web del TERMCAT, sobretot a l'alumnat de batxillerat dels centres de la ciutat, per donar eines útils en els treballs de recerca, per exemple, però també per als docents i per al públic en general, ja que moltes vegades no sabem treure prou profit dels recursos que la xarxa ens proporciona. Sabeu dir-nos si el medicament que a vegades es pren per protegir l'estómac es diu omeprazol, omeprazola omeprazole? On ho buscaríeu?

Des de l'any passat, el TERMCAT fa arribar als centres docents participants activitats prèvies per treballar i proposa que l'alumnat sigui creador de termes i participen en el concurs El Meu Neologisme. Com l'Explico als Companys? Tot un repte! 

Xerrades que s'han fet:

2013: "La terminologia en català té bona salut?"

2015: "La terminologia de les ciències de la salut, en primer terme"

2016: "La terminologia de la salut: noms no tan rars per a malalties no tan rares"

2017: "Què en sabeu dels termes de ciència?"

2018: "Terminologia i ciència: la unió fa la força"

2019: "La terminologia: un punt de trobada amb la ciència"

2020: “Terminologia i coneixement: tot un món per descobrir”

Recordeu que podeu venir tant a la sessió de les 9.30 h com a la de les 11.30 h. Us hi esperem!

Vols compartir aquesta notícia?