Dues setmanes de celebracions xineses a Santa Coloma de Gramenet

CNL L'Heura

Cursos de català

El CNL L'Heura celebra des del 2016 l'Any Nou Xinès amb les entitats de Santa Coloma de Gramenet

El CNL L'Heura ha celebrat l'Any Nou Xinès 2023, l'any del conill, amb quatre activitats per a tots els públics. El passat 25 de gener Menta i Xocolata ens va oferir un taller de la Fàbrica de Contes ambientat en l'horòscop xinès, la mitologia ancestral i d'altres motius d'aquesta cultura mil·lenària. Va ser una estona dedicada a la mainada i les seves famílies amb l'AFA de l’escola Mercè Rodoreda i la Fundació Germina.

Divendres 27 de gener, 280 persones van participar a la gimcana de l'Any Nou Xinès, un joc que consistia a recórrer diferents punts del barri del Fondo i superar proves per aconseguir targetes amb l'animal estrella, el conill. Un cop els equips acabaven la ruta, lliuraven les figures a la plaça del Rellotge i les penjaven al mural que ara llueix a la Biblioteca del Fondo. La quitxalla també va aconseguir llaminadures com a obsequi per la participació.

El mateix dia i una mica més tard, un públic més adult va poder gaudir d'una pel·lícula dirigida per Ang Lee, Cavalca amb el diable, seguida d'un cinefòrum on hi van assistir una vintena de persones. Aquesta projecció forma part del programa de cinema en català que el CNL L'Heura organitza a la Biblioteca del Fondo.

F

Finalment, el dia 1 de febrer es va celebrar la 5a edició del Taller de cuina a quatre mans, enguany dut a terme en col·laboració amb Xarxa de Valors i l'Associació Cultural Popular Xinesa. Com sempre, es va celebrar a la Biblioteca del Fondo i hi van assistir 50 persones. Aquesta activitat s'ha fet coincidir amb l'exposició de la Saba Mohammed i els plats saludables creats per dones d'arreu del món.

Al taller es van preparar tres plats i tres tes. La Cristina (Qianqian), alumna del curs Bàsic 1 del CNL L'Heura, va explicar com es cuina el plat xinès pollastre a la gongbao; la Hira, Sawera i Samia, alumnes de l’Índia del curs Ep!, van ensenyar-nos com fer chaana chat (amanida de cigrons amb verdures i espècies); i algunes dones d'origen pakistanès del grup de Conversatòries van preparar croquetes de patata i pa de motlle.

A continuació, la presidenta de l'Associació, Chen Shufen, ens va escenificar la cerimònia del te a la Xina i ens va oferir un tast de diferents tes. Seguidament, el grup de dones Mishkat ho va fer amb la tradició del Marroc i els pastissets per acompanyar-lo. Per acabar, les cuineres de l'Índia i el Pakistan van preparar te massala dels seus països d'origen. Durant l'activitat tothom va poder tastar els tres plats i els tres tes, una explosió de sabors d'arreu del món. Donem gràcies a l'espai Cuines del Món de la Biblioteca del Fondo perquè representa l'acollida i la veu de les moltes llengües i cultures que conviuen al barri.

Vols compartir aquesta notícia?