Voluntariat per la llengua, un punt de trobada necessari

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

L'espai d'aquesta quinzena el dediquem al Voluntariat per la llengua amb l'Anand Torrents, dinamitzador del programa, per explicar en què consisteix aquest tipus de voluntariat i animar la gent a participar-hi.

Amb la voluntat de fer-lo créixer, i d'activar i reactivar relacions amb el teixit associatiu cornellanenc, explica que un cop tornats a la normalitat després de la pandèmia, s'ha reprès el contacte amb associacions tan importants per a la ciutat com són el Patronat i l'Orfeó, amb les quals s'han renovat les adhesions al programa. També comenta noves adhesions, com per exemple la de l'Associació Veïnal Sant Ildefons, que ha esdevingut un punt de trobada del VxL i on s'espera dur a terme més accions per potenciar el coneixement i l'ús de la llengua.

Finalment, destaca l'agenda d'activitats que s'organitza des del voluntariat per difondre la cultura i l'entorn entre les parelles lingüístiques i l'alumnat del Centre. Alguns exemples de les activitats que s'estan fent són la participació en els assajos de ball de bastons de l'Agrupació Sardanista, la sortida naturalista per conèixer l'entorn del Llobregat i les visites al Parlament de Catalunya.

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?