Sensibilització lingüística i Voluntariat per la llengua al CFA Segrià

CNL de Lleida

Ús professional

Tècnics del CNL de Lleida fan una presentació del VxL i una sessió de sensibilització lingüística al professorat del CFA Segrià.

El passat 25 de gener, el Centre de Formació de Persones Adultes Segrià, situat al barri de la Bordeta de Lleida, va acollir una sessió de sensibilització lingüística i una presentació del Voluntariat per la Llengua. D'aquesta manera, dos tècnics del Centre de Normalització Lingüística van explicar a l'equip docent del CFA Segrià el funcionament del VxL, el programa que, des de fa 20 anys, estableix parelles lingüístiques a tot Catalunya. El VxL, doncs, procura d'eixamplar la parcel·la necessària perquè els nouvinguts que volen aprendre el català puguin fer efectiu el procés d'immersió lingüística. Atès que al CFA Segrià hi ha aprenents potencials de català, el VxL els pot ser una eina reforçadora.

Així mateix, els tècnics del CNL van impartir una sessió d'hàbits i pràctiques lingüístiques amb la finalitat que els treballadors del Segrià reforcin la idea que la llengua és una instrument que s'ha d'ajustar a uns criteris corporatius que facin la feina efectiva i ajustada al marc lingüístic legal. Els assistents a la sessió van comentar de quina manera coincidien amb els preceptes de sensibilització, si a vegades no els tenien prou en compte o, finalment, els obstacles que els oposen les circumstàncies. El CNL de Lleida ja fa dos cursos que imparteix aquestes píndoles formatives als treballadors públics de la ciutat de Lleida per unificar-ne els criteris i, doncs, cohesionar-los.

Vols compartir aquesta notícia?