Comerços aprenents, un programa amb potencial a Rubí

CNL de Terrassa i Rubí

Ús professional, De la competència a l'ús

El CPNL, a través del Servei Local de Català de Rubí, ofereix 10 sessions gratuïtes de llengua als botiguers

Rubí és una ciutat que bull de comerços oberts, on l'entra-i-surt constant de veïns i passejants demana una atenció rigorosa per part dels comerciants. Molta feina, moltes hores i poc temps lliure és el pa de cada dia per als que aixequen les persianes quan altres fan el primer cafè. El Consorci per a la Normalització Lingüística, en un esforç d'adaptació a l'ofici de botiguer, disposa de tècnics a cada municipi que es desplacen a fruiteries i verduleries, bars i restaurants, ferreteries, carnisseries, xarcuteries, merceries, floristeries, perruqueries, botigues de roba i de noves tecnologies, ferreteries... En 10 sessions de 15 o 20 minuts al mateix establiment, els dependents aprenen les estructures bàsiques per parlar en català amb la clientela.

Si el 2021 les cadenes de supermercats van ser l'estrella en l'inici del programa, a finals de 2022 s'hi ha unit com a aprenent, per primer cop, el sector de la joieria i la bijuteria, representat per una petita botiga de Rubí que s'ha llançat a intentar el repte d'atendre el client en català, mentre n'aprenia a peu dret. El taulell, convertit en aula improvisada, esdevé amb aquest programa un espai de pràctiques lingüístiques dinàmiques i obertes, amb la complicitat de la clientela.

El 2023,  amb l'ajuda de l'associació Comerç Rubí i de la delegació digital de la Cambra de Comerç de Terrassa a Rubí, el Servei Local de Català pretén arribar a totes aquelles botigues que també vulguin millorar l'atenció al client amb un dels béns més preuats que es poden desenvolupar: la llengua.

Els botiguers rubinencs interessats en aquesta formació poden adreçar-se al SLC, edifici La Cruïlla, urbanització El Pinar, s/n, de Rubí, o bé escriure un correu a mcraven(ELIMINAR)@cpnl.cat o un missatge de WhatsApp al 673 89 42 09.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?