El barri del Clot de Lleida compromès amb el foment de l'ús del català

CNL de Lleida

Difusió

La campanya “Al Clot, en català!” vol fomentar l’ús de la llengua en aquest districte i compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida i de diferents entitats i associacions del barri

Dissabte al matí, la plaça del Clot de les Granotes es va anar omplint de gent. Entitats, associacions i veïns del barri s'hi van aplegar per acompanyar el CNL de Lleida en el tret de sortida de la campanya "Al Clot, en català!". Amb el lema, “Fem barri, fem-lo en català”, l’objectiu de la iniciativa és fomentar l’ús del català en diferents àmbits del dia a dia del barri, com el comerç, les entitats o la restauració.

L’acte va començar amb diversos parlaments, on van intervenir l'Associació de Veïns i Comerciants del Clot, el CNL de Lleida i el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans. Tot seguit, els assistents van poder escoltar, en primera persona, les experiències de diferents testimonis amb l'aprenentatge de la llengua. També, l'escola Sant Josep de Calassanç va explicar les diferents iniciatives que duen a terme entre els seus alumnes per fomentar l'ús del català, sobretot al pati. Finalment, la jornada va acabar amb danses tradicionals i jocs i contacontes en català per a petits i grans.

Aquesta iniciativa vol donar a conèixer, de més a prop, tots els serveis que el CNL de Lleida pot oferir i desplegar a la zona, des del programa Totjoc, fins al Voluntariat per la llengua o els Comerços aprenents. Per això, des del principi compta amb el suport del Grup Dinamitzador del Clot, que està format per l'Associació Contra el Càncer Lleida, l'Associació de Comerciants del Clot i confluències, l'Associació de Veïns del Clot i confluències, l'Ateneu Popular de Ponent, l'Agrupament Escola Alosa, el Club d'Escacs Flanc de Dama, la Comunitat Islàmica Imam Malik, l'Escola Sant Josep de Calassanç, l'Església Evangèlica Baptista de Lleida, l'INS Escola del Treball, l'Associació Reintegra de Lleida i la Unitat Pastoral Pilar-Magdalena.

Vols compartir aquesta notícia?