Els cinemes estrenen quatre pel·lícules en català per acabar el gener

Serveis Centrals

Oci en català

Aquest divendres, 27 de gener, s'estrenen quatre pel·lícules en català: 'Mikado', 'La vida sense tu', 'El noi lleó' i 'Yuku i la flor de l'Himàlaia'

El doblatge i la subtitulació en català d'aquestes pel·lícules tenen el suport de la Secretaria de Política Lingüística. L'any 2022 s'han doblat o subtitulat en català 83 llargmetratges amb el suport del Departament de Cultura.
 

Mikado

La jove Magda regala el seu collaret a una nena malalta a l'hospital on col·labora. El seu pare està segur que torna a mentir i quan la Magda demostra la seva innocència, ell se sent avergonyit i culpable, però alhora incapaç d'admetre que es va equivocar. La relació entre tots dos està trencada, i les decisions del passat tindran conseqüències irreversibles.

Reverso Films distribueix aquesta pel·lícula en versió doblada i en versió original subtitulada en català.
 

La vida sense tu

Quan el primer amor de la Joan Verra torna inesperadament després d'anys d'absència, ella decideix no revelar-li que van tenir un fill junts. Aquesta mentida és una oportunitat per revisar la seva vida: la joventut a Irlanda, la carrera, els amors i la relació amb el seu fill. Una vida aparentment plena, però que amaga un secret al qual haurà d'enfrontar-se.

Movie Films distribueix aquesta pel·lícula en versió doblada al català.
 

El noi lleó

La dansa del lleó és una tradició molt important en les celebracions de l'Any Nou xinès perquè aquest felí representa la força i el coratge. El jove Gyun decideix convertir-se'n en ballarí per atraure una noia que ha conegut. Un vell shifu (mestre) que de jove havia estat un ballarí excel·lent, pot ensenyar-li a ell i als seus amics Kat i Doggie aquesta majestuosa tècnica, si superen els dubtes, el ridícul i el classisme.

Paycom Multimedia distribueix aquesta pel·lícula d'animació en versió doblada al català.
 

Yuku i la flor de l'Himàlaia

Al cim de les muntanyes més altes de la Terra hi viu la flor de l'Himàlaia. Yuku, una jove rateta, abandona la seva família per anar a buscar-la i oferir-la a la seva àvia. Per aconseguir-ho, ha de recórrer un camí ple d'obstacles. Però en el seu viatge, Yuku farà moltes amistats gràcies a la seva música i a les seves cançons.

Pack Màgic distribueix aquesta pel·lícula en versió doblada i subtitulada en català.
 

Consulteu la cartellera de Cinema en català.

 

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.

Vols compartir aquesta notícia?