A Rubí, l’Antoni i la Cristina completen 30 hores de conversa com a parella lingüística

CNL de Terrassa i Rubí

Voluntariat per la llengua

Després d'una primera edició de 10 trobades, han continuat dues edicions més

Durant les trobades passejaven per Rubí, visitaven alguna entitat o, darrerament, es refugiaven del fred tot fent el cafetó

Han estat parella lingüística des del setembre del 2021. La Cristina valora principalment l'ajuda que li ha suposat aquest reforç del català oral per als cursos (actualment estudia per a l'obtenció del nivell C1). L'Antoni valora la preparació de l'aprenenta, nascuda a Granada, i arribada a Catalunya fa 7 anys. Des que fa de professora en un grau superior de disseny web ha vist la necessitat de dominar la llengua i de parlar-la amb més fluïdesa.

L'Antoni es va donar d'alta com a voluntari del Voluntariat per la llengua l'any 2015. Membre de l'entitat l'Aplec sardanista de Rubí, ha estat l'ambaixador perfecte per fer conèixer la ciutat i les seves tradicions a desenes d'aprenents. Encara avui li truquen i s'hi dirigeixen en la llengua que els va servir de pont, el català.

En aquesta fotografia els veiem esmorzant al Bullidor (@elbullidor), establiment col·laborador del Voluntariat per la llengua a Rubí.

En aquest enllaç podeu consultar la xarxa d'establiments col·laboradors, on trobareu facilitats per a la interacció en català.

Vols compartir aquesta notícia?